כאב סטרנום

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

27/02/2012 | 11:19 | מאת: יאיר

שלום בחודשים האחרונים אני סובל מכאב בחלק התחתון של הסטרנום, וכעת בעיקר מתבטא ברגישות למגע או אם אני מקבל דחיפה שם זה יכול להמשיך לכאוב למשך זמן. הייתי אצל כירורג שהמליץ בהתחלה על מנוחה (גם להפסיק להתאמן במכון כושר) ולאחר חודש שהיה שיפור קצת, המליץ להמשיך במנוחה. לאחר חודשיים שהרגישות במקום לא חלפה שלח אותי ל US לשלול בקע, והיה תקין. כמו כן צילום רנטגן ומיפוי עצמות תקין. המליץ על זריקה מקומית (אם אני זוכר נכון את השם "דפו מדרול"), בינתיים לא לקחתי. הייתי אצל אורטופד כי התפתחה לי דלקת בשורש כף יד ימין, והאורטופד המליץ על פיזיוטרפיה ליד, ועל טיפול בסלקוקס מאחר ויש גם כאב ביד וגם בסטרנום עדיף מאשר זריקה מקומית. וציין שבעיות בסטרנום שייכות לתחום הכירורגיה. ברצוני לשאול : 1. מה הסיבה לכאב והרגישות בסטרנום אם מיפוי תקין ? האם יש מקום לבדוק מה הגורם ? 2. כאשר יש גם כאב ורגישות במגע זה שולל בוודאות בעיה ממקור עמוק יותר (גסטרו-ריאות-לב)? 3. במידה והבעיה קשורה לאימון בחדר כושר, מה יכול לגרום לזה וממה להיזהר ? כי לא עשיתי שום דבר שגרם לכאב באותו זמן. לאחר שכבר הופיע הכאב אז בכפיפות בטן, ובשכיבה על הבטן הכאב התגבר. תודה מראש על הסבלנות והתגובה.

28/02/2012 | 13:15 | מאת: ד"ר ארז שרוני

יאיר שלום, לדעתי, רצוי וכדאי לפנות למנתח חזה - ברצונך - קבע תור דרך מזכירות המחלקה למרפאת ניתוחי חזה: 03-9376702 בברכה, ד"ר ארז שרוני

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה