חזה אויר עצמוני

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

13/02/2012 | 20:11 | מאת: מיקי

שלום רב, בת 49 לא מעשנת בריאה, במצב מנוחה הרגשתי כאב בגב העליון עם הקרנה לחזה וקושי בנשימה,חשבתי שנתפס לי השריר הבין צלעי,כשהימים עברו הבנתי שלא מדובר בשריר,ובצילום נראה חזה אויר. נשלחתי למיון חוברתי לנקז בהמשך ל"סקשן" כשנראה שיפור והמצב הוגדר כמינימלי , הוצא הנקז ונשלחתי לבית,עדיין עם שיעול טורדני. 1.האם השיעול אופיני למצב ויעלם בהמשך? 2.נשלחתי לעשות CT חזה ואיתו להגיע למחלקת כירורגית חזה,האם דחוף לעשות את ה CT במידי ? 3.האם אחרי הוצאת התפרים אפשר לחזור לפעילות גופנית? 4.אימון משקולות בחדר כושר מותר?או שנחשב כהרמת דברים כבדים , שנאסר עלי. תודה רבה!

28/02/2012 | 16:59 | מאת: דר רונן גלילי

מיקי שלום, שיעול קל בימים הראשונים לאחר האירוע יתכן ואינו מדאיג. יחד עם זאת, אם ממשיך יש לפנות להערכה של רופא למחלות ריאה. לגבי CT אין דחיפות, אך רצוי לבצע ולקבל הערכה של כירורג חזה באשר לממצאים בריאות אם קיימים ואם דורשים התערבות. כעיקרון אין מגבלה לפעילות גופנית כלשהי לאחר האירוע, כולל הרמת משאות ומשקלים. רצוי להמנע מטיסות למשך כחודשיים וכן לא לעסוק בצלילה מכשירנית (עם בלוני אויר) אלא לאחר בדיקת רופא צלילה. בברכה, דר רונן גלילי

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה