פקטוס קרנטום-כאב

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

02/02/2012 | 11:48 | מאת: רבקה

שלום. אני בת 27 אמא ל-4. אובחנתי כסובלת מפקטוס-קרינטום לאחר שהתלוננתי על כאבים בבית חזה, לחץ שמתגבר ואף מעיר אותי בלילה, וקשיים בנשימה שבאים והולכים. התייעצתי עם ד"ר בן-נון משיבא ת"א והוא שלח אותי לאקו-לב שיצא תקין, ועקב כך המליץ על סוג של משכך כאבים. זה לא עוזר, אני סובלת מכאבים בחזה, מכאבי כתפיים, ואני לפעמים מרגישה שמשהו ממש לוחץ לי פנימה. זה מקשה על ניהול חיים תקין. בנוסף: כואב לי ללבוש חזיה. למרות שהוספתי קרסים מאחור להרחיב את ההיקף, זה לא עוזר לי, יש לי לחץ נטו! מה עלי לעשות לדעתך? אציין שאני לא שמנה או מלאה. אני קטנת גוף כך שזה לא עניין של עודפים. אשמח לתשובתך כי הגעתי למבוי סתום. בהערכה ובתודה: רבקה.

07/02/2012 | 22:36 | מאת: ד"ר רונן גלילי

רבקה שלום, על פי המידע שמסרת, נראה כי הייעוץ שקבלת הולם את המצב הרפואי. אני בדרך כלל יתכנו כאבים לסירוגין והטיפול הוא תרופתי בלבד. איני יכול להבין בדיוק את אופי הכאבים אך יהייתי ממליץ גם להבדק על ידי ראומטולוג בכדי לשלול אפשרות למחלות דלקתיות היכולות לעורר כאבים כפי שציינת. בברכת בריאות, דר? רונן גלילי

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה