כאבים לאחר פנאומוטרקס ספונטני

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

29/12/2011 | 12:56 | מאת: יחזקאל

שלום רב בשנת 2002 עברתי פנאומוטורקס ספונטני בחזה שמאל שטופל ע"י הוצאת אויר עם נקז ומשאבה. בשנת 2003 חזר הפנאומוטורקס בחזה שמאל שטופל ע"י ניתוח vats bullectomy apical pleurectomy+brashing מאז ועד היום אני סובל מכאבים חוזרים ונשנים בחזה שמאל מדי יום. מטופל תרופתית באסטמה שהופיעה אחרי הפנאומוטורקס. מדוע עדיין יש לי כאבים? האם יש סיכוי שיחזור הפנאומוטורקס? מה עליי לעשות? עוזי.

31/12/2011 | 11:01 | מאת: ד"ר רונן גלילי

עוזי שלום, הסבירות כי ישנם אירועי פנאומותורקס חוזרים בצד שנותח היא נמוכה. כאבים יתכנו לעיתים לאחר הטיפול הניתוחי שעברת ואינם מדאיגים. סביר להניח כי המרכיב האסתמתי היה קיים גם קודם לאירועי הפנאומותורקס. בכל מקרה איני רואה סיבה לדאגה אך רצוי להיוועץ ולהיות במעקב של רופא ריאות. בברכה, דר? גלילי

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה