טיסה לאחר פניומוטורקס- דחוף

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

09/12/2011 | 21:13 | מאת: שקמה

שלום, ברצוני לדעת, במידה והיה לי פניומוטורקס ספונטני היום, לא חזק בכלל, ויש לי טיסה בעוד 3 ימים, משך הטיסה 5 שעות, האם יש סכנה ממשית לקחת את הטיסה? אם תוכלו לענות לי בדחיפות, המון המון תודה

10/12/2011 | 10:29 | מאת: ד"ר רונן גלילי

שקמה שלום, משאלתך ניתן להבין כי זהו לא אירוע ראשון של פנאומותורקס. בד?כ מומלץ להמנע מטיסות למשך שבוע עד שבועיים לפחות מהאירוע. חשוב לדעת האם זהו אירוע חוזר והאם בוצעה התערבות ניתוחית טיפולית בעבר. בכל מקרה מציע להתייעץ עם מלוא הפרטים בכירורג חזה או רופא ריאות. דר? גלילי

10/12/2011 | 17:21 | מאת: שקמה

שלום רונן, תודה רבה על התגובה היו אירועים קודמים בריאה שמאל ועברתי ניתוח לפני כשבע שנים (אני בת 24) מאז לא היה אף אירוע ופתאום אתמול זה קרה שוב אבל בריאה הימנית- פעם ראשונה בחיי בריאה הימנית האירוע אתמול היה ממש חלש והיום אני מרגישה בסדר גמור, הכאב ואי הנוחות נעלמו לאחר מספר שעות והיום אין כלל תסמינים מה דעתך המקצועית לגביי הטיסה בהתחשב בכל העובדות האלו? מה הם הסיכונים? המון תודה

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה