קשת אאורטה ימנית וטבעת וסקולארית

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

23/11/2011 | 10:22 | מאת: אילת

ילד בן שנה וחודש , יש לו טבעת וסקולרית וקשת אאורטה ימנית , נמצא במעקב ריאות , לפני שבועיים בוצע ברונכוסקופיה , ומשפ הופנינו ל CT מבקשת ייעוץ לגבי הממצא של ה CT בן שנה וחודש חדשד לטבעת וסקולארית . בוצעה סריקה תוך הזרקת 20 מ"ל אולטראוויסט 300 בתזמון אין בדיקה קודמת להשוואה . ממצאים: קשת אאורטה ימנית , מוצא נפרד של הסובקלויאן והקרוטי הימני, כמו כן מוצא נפרד משמאל. הסובקלויאן השמאלי במהלך אחורי לוושט כשחלקו הפרוקסומלי( מוצאו) מורחב ( BUMP ) עד 7 מ"מ. הזרימה תקינה בסובקחויאן. הוושט אינה מורחבת טרום או פוסט האברציה העורקית. הקנה מוצא בנקודת הפיצול האאורטלי. שאר הבדיקה : איורור ריאתי תקין למעט שינויים דפנדנטים. הלב בגודל תקין ללא תפליט. הטימוס בהתאם לגיל . ללא לימפאדנופטיה. מבנה גרמי רגיל. אשמח לקבל הסבר ( פשוט כמה שניתן ) לגבי התוצאות , וכן הבנתי שהוא יצטרך ניתוח אמרו לי את זה כבר אחרי הברונכוסקופיה , עד כמה הדחיפות של הניתוח לפי התוצאות של ה CT תודה מראש

23/11/2011 | 14:27 | מאת: ד"ר ארז שרוני

אילת שלום, לילד אכן ישנה טבעת ואסקולרית - ע"פ תיאור ה CT המשמעות הינה שכלי דם מקיף במקום לעבור מקדימה בלבד מבנים סמוכים :ושט וקנה הנשימה, - נוצר לחץ המוביל לתסמינים המצריך התערבות. התערבות זו נעשית ע"י כירוג לב ילדים. פני דרך הרופא המטפל לכירוג לב ילדים בשניידר ואני משוכנע שהם יתנו פתרון ראוי כמו גם תשובות לשאלותיך. בברכה, ד"ר ארז שרוני

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה