דחוף!!

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

19/10/2011 | 02:09 | מאת: ליטל

שלום.. אני בת 22 לפני כמעט חודש גילו אצלי חור בריאה (פנאומוטורקס) הייתי מאושפזת 6 ימים שמתוכם 5 ימים הייתי מחוברת לנקז. חשוב לציין שאני מעשנת קופסא ביום! אני כבר 3 שבועות בבית ויש לי עדיין קצת כאבים.. תחושה של מין דקירות כאלה אבל בסך הכל התחושה הכללית בסדר. יש לי 2 שאלות. 1.אם אני יחזור לעשן עלול לגרום לפנאומטורקס חוזר? 2. יש לי כרטיס טיסה לעוד שבוע וחצי רציתי לדעת אם אני עדיין יכולה לטוס כמתוכנן או שעלי לבטל את הטיסה? ואם כן מתי אני אוכל לטוס? אודה לכם אם תענו לי במהרה.. תודה מראש וחג שמח!!

21/10/2011 | 10:12 | מאת: ד"ר רונן גלילי

ליטל שלום, עישון בהחלט מהווה גורם תומך לפגיעה רעאתית ומעלה את הסיכון להופעת פנאומותורקס חוזר. ללא קשר לעישון, קיים גם כך סיכון של 25% (כלומר 1 מכל ארבעה אנשים שחוו אירוע ראשון של פנאומותורקס) להופעת אירוע נוסף. הסיכון להופעת אירוע שלישי לאחר האירוע השני כבר עולה ל - 50% ולכן אז גם מומלץ על התערבות ניתוחית למניעה. מבחינת טיסה מסחרית רגילה - מומלץ להמנע מטיסה לפחות 4-6 שבועות מהאירוע. בברכת החלמה מהירה, דר' רונן גלילי

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה