החלמה לאחר טורקוסקופיה לתיקון פנאומוטורקס

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

09/06/2011 | 09:16 | מאת: חלי

הבן שלי בן 16 עבר טורקוסקופיה לתיקון פנאומוטורקס. היום 5 ימים אחרי הוא עדיין מאושפז ועדיין יש לו דליפת אוויר מהריאה. מה יכולות להיות הסיבות לכך? צריך לציין שהוא מרגיש מצויין , סטוראציה 97%.

13/06/2011 | 22:55 | מאת: ד"ר רונן גלילי

חלי שלום, לעיתים יתכן דלף אויר מסויים לאחר הניתוח (תלוי בטכניקה ניתוחית, איכות רקמת הריאה ועוד). מקובל להמתין כ - 10 ימים עד להפסקת דלף האויר ועל פי שיקול המנתח יש לשקול התערבות חוזרת במידת הצורך. מציע להיוועץ תחילה במנתח שביצע את הניתוח. בברכת החלמה מהירה, דר' גלילי

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה