השתלת לב לביתי התינוקת

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

01/01/2004 | 10:38 | מאת: ציון

פרופ' ווידנה שלום רב ביתי בת שנה ו-11 חודשים מועמדת להשתלת לב עכב CARDIOMYOPHATY. ברצוני לקבל מידע בנוגע להשתלות לב לילדים ( כפי שציינתי היא צעירה מאוד), מה ההשלכות? אנו מאוד מבולבלים ומפוחדים עכב מידע המתאר אחוזי הצלחה/החלמה נמוכים אחרי השתלת לב בגיל כה צעיר. בתודה מראש ציון

19/01/2004 | 15:15 | מאת: ד''ר גדעון סהר

השתלות לב בגיל כה צעיר הינן נדירות יחסית עקב מיעוט התורמים ותוצאותיהן ובות פחות מהשתלות במבוגרים משום שמדובר בנתוח נרחב ביותר בתינוק שמצבו הכללי בד"כ ירוד בנוסף קיים הסיכון של הטיפול נוגד הדחיה אותו יצטרך התינוק לקבל כל חייו. לאחרונה נצבר יותר נסיון גם בקבוצות גיל אלו וקיים שי]ור באחוזי ההצלחה של הנתוח.

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה