CPK גבוה בבדיקת דם

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

04/06/2004 | 19:44 | מאת: אני

שלום ד"ר אני בן 35, בריא מאוד (ככל הידוע לי), פעיל ספורטיבית, סובל מעודף משקל מסוים (מעט מלא, לא שמן). בעל רקע משפחתי של אב שנפטר בגיל צעיר כתוצאה מהתתקף לב/קריש דם (אני לא יודע בדיוק מה האבחון - זה גם היה לפני למעלה מעשרים שנה). בבדיקות דם עלו הממצאים הבאים כחריגים מהתחום: BILIRUBIN,TOTAL = 1.09 כשהנורמה עד 1 (חריגה של כ- 10 אחוזים!) -------------- CPK=199 לעומת 175 בבדיקה לפני שנתיים בדיוק. הנורמה לפי הטבלה שמצורפת היא עד 195. אני למען האמת די מודאג במיוחד לגבי CPK שכן קראתי שיש בזה משום סימן מעיד אפשרי להתקף לב?...........

06/06/2004 | 10:24 | מאת: ד''ר בנימין מדליון

בדיקות הדם שציינת הינן בגבול העליון של הנורמה. ישנן סיבות נוספות לעליית CPK פרט להפרעה לבבית. בהעדר סימנים מתאימים הסיכוי לארוע לבבי הוא לא גדול. לדעתי עליך לפנות לרופא המשפחה ולהמשיך במעקב אצלו

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה