משחה לצלקת

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

25/01/2023 | 17:43 | מאת: יוסי

שלום רב אחרי ניתוח לב (פתוח), האם צריך או מומלץ להשתמש בחגורת חזה, ולכמה זמן? האם יש משחה שמועילה להקטין ולטשטש את הצלקת? תודה

שלום וברכה, לאחר ניתוח בו נפתח בית החזה, ניתן ורצוי להשתמש בחגורת חזה בעיקר אצל אנשים בעלי מבנה גוף גדול, מטופלים בעלי השמנת יתר, מעשנים כבדים המשתעלים ומקייחים באופן תדיר, גם לנשים מומלץ ללבוש חזיה או לחילופין חגורת חזה. הצלקת הניתוחית בחזה מתרפה כמו כל צלקת ניתוחית אחרת ועם הזמן הולכת וקטנה. לאנשים בהם ידוע כי תהליך ריפוי הפצעים איטי או שונה מהרגיל כדוגמת קולואידים ניתן להתייעץ עם פלסטיקאים ולמרוח משחות שונות שיכולות לעזור לתהליך ריפוי הפצע. בברכה, ד"ר ארי ניימרק

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה