בעיות במסתם המיטרלי

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

24/01/2023 | 12:02 | מאת: דניאל

שלום בן 47 במסתם המיטרלי MVP. באקו האחרון: דלף מיטרלי קשה. חדר שמאל מורחב 57/36 מ"מ (לפני שנתיים 51/33). פרוזדור שמאל 60 סמ"ק/מ"ר (לפני שנתיים 51). קוטר טבעת מיטרלית 4.7/5.5. עד כמה חמורות ההרחבות הללו, ולאיזה נזק יכולות לגרום? והאם הן ימשיכו להתרחב ללא טיפול? אחרי ניתוח לתיקון המסתם או החלפתו, הלב יחזור לממדיו הרגילים, או שמה שהתרחב ישאר כך? ואותה השאלה גם לגבי "היפרטרופי במידה קלה". תודה רבה

24/01/2023 | 14:28 | מאת: דניאל

אוסיף לשאול: האם דחיית הניתוח בחצי שנה גם עלולה לגרום לנזק, או שזה זמן קצר מכדי להחמיר את הבעיה?

שלום וברכה, אמנם חסרים מספר נתונים אך נראה כי ישנה אינדיקציה לתיקון המסתם. אשמח אם תרצה לקבוע פגישה בה אסביר על הניתוח ואענה על שאלותיך. ניתן להשיג אותי דרך מזכירות המחלקה במספר 039376701/ 6/8 בברכה, ד"ר ארי ניימרק

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה