הרגשת חולשה חודשיים לאחר ניתוח מעקפים

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

31/12/2022 | 15:05 | מאת: אורי

שלום חודשיים לאחר ניתוח מעקפים. לאחר הניתוח ניתן מינון קרדילוק של 5 מ"ג בגלל דופק יחסית גבוה. בתחילת ההחלמה היו זמנים של הרגשת חולשה. לאחר הליכה זה היה משתפר. הדופק ירד בהדרגה בבדיקות בוקר מרמה של 85 עד רמה של 65. כאמור עם 5 מ"ג קרדילוק. בשבוע האחרון התחילה חולשה קשה כמו בתחילת ההחלמה יחד עם קפיצת כוח בפעילות גופנית. קצב ההליכה עלה משמעותית . לפי הנחיית הקרדיולוג הפחתתי את מינון הקרדילוק ל 2.5 מ"ג בבוקר. תחושות החולשה פחתו אבל לא נגמרו. האם יכול להיות שמינון עודף לנדרש של קרדילוק יכול להסביר את החולשה. אם כן מתי זה עובר והאם נכון במצב כזה לקחת כדור אחד בבוקר או שניים של 1.25 בוקר וערב.

שלום וברכה, לאחר ניתוח לב יתכנו ימים שבהם תרגיש חזק יותר וימים בהם תרגיש חלש, בד"כ תוך מספר חודשים מצליחים להגיע לתחושה בריאה ושהכוחות חוזרים באופן קבוע. קרדילוק מוריד דופק וגם מוריד לחצי דם. בשאלתך לא ציינת מהם לחצי הדם שלך, האם הם תקינים, גבוהים או נמוכים מהרגיל. לפני שמשנים מינון יש להתייעץ עם הרופא המטפל כמובן שעוקב אחר לחצי הדם והדופק ויכול לשנות פעם נוספת באם יש צורך בכך או להחליף לתרופה אחרת. בברכה, ד"ר ארי ניימרק

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה