אבחון בעיות בהאאורטה

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

22/12/2022 | 17:58 | מאת: רן

בבדיקת אקו לב רגילה תמיד בודקים את האאורטה? והאם את כולה? כולל את החלק הבטני? שמתי לב שבאקו לב מניחים את המתמר גם בנקודה במרכז הצוואר. מה בודקים שם? תודה

באקו רוטיני אכן ישנם מנחים בהם מסתכלים ובוחנים את אבי העורקים העולה, את שורש אבי העורקים ובמנח שנקרא Suprastetnal notch בו שמים את מתמר האקו בשקע שמעל עצם בית החזה ניתן לראות את פיצולי קשת אבי העורקים, וכן את עורק הריאה הימני. ישנם גם מנחים בהם ניתן גם לראות חלק מאבי העורקים החזי היורד. בברכה, ד"ר ארי ניימרק

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה