צנתור/חסימה......?///

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

17/12/2022 | 15:12 | מאת: לביא

בן 56 לאחר שני צנתורים ב 2021 + 2022 כאשר צנתור נוסף בוצע לפני כחודש בשל כאב בחזהמאז הצנתור השני ותחושת חולשה כללית. בצנתור זה נמצאה חסימה של 80% ב lcx שנפתחה - לציין כי הרעיון לצנתר היה בשל חוסר הצלחה לפתוח חסימה ראשונית במהלך הצנתור האחרון ראו את החסימה הנוכחית ורק בה טיפלו מיד אחרי הצנתור תחושת הקלה ללא כאב ואנרגיה התחדשה בגוף מבחינה תפקודית - שמחנו שסוף סוף נמצא הפתרון :( לצערי כשבועיים לאחר מכן הכאב בחזה חזר לא באותה מידה וכן תחושות העייפות /חולשה לסירוגין - התחושות דומות למה שהיה טרם הצנתור האחרון אך העוצמה נחלשה. מה עושים במצב שכזה ? איזו עוד בדיקה ניתן לבצע ? לציין כי מיפוי לב שבוצע ממש לפני צנתור אחון לא הראה חסימה שיש לטפל בה והצנתור בוצע רק בשל הסימפטומים שתוארו ! האם ייתכן כעת שישנה שוב חסימה חדשה ? האם במצב שכזה יש לבצע ניתוח ולא לחזור לצנתור נוסף? השינוי היחיד שבוצע לאחר הצנתור האחרון הוא הוספה של פורסיגה (שהופסקה בשל המחשבה שהיא זו שגרמה לתחושות ) וכן יותר פעילות בשל תחושה גופנית טובה יותר.... האם קשור? אשמח לכל הארה שכן המצב הזה מאוד מתסכל ( ברקע סיאופידי ואמפיזמה - האם ניתוח בכלל רלוונטי אם וכאשר......)? תודה רבה !

שלום ראשית, COPD לרוב אינו מהווה קונטרהאינדיקציה לניתוח, קיימות דרגות שונות למחלה אבל ברוב המקרים בעיקר במקרים קלים ובינוניים ניתן לעבור ניתוח לב בבטחה, כמובן שכל מקרה ידון לגופו ובהתייעצות עם רופאי הריאות במקרים קשים ומורכבים יותר. לגבי המקרה שלך, אם הבנתי נכון המצב הנוכחי הוא שהצינתור האחרון היה טיפולי ובו הושתל תומכן בCX ומספר שבועות לאחר מכן שוב תסמינים המוכרים לך של כאבים בחזה ועייפות. אני מציע שתפנה בשנית לקרדיולוג בשאלה של צינתור חוזר, לרוב, גם אם יש חסימה חוזרת בתומכן אחד ללא היצרויות נוספות ניתן לבצע פתיחה חוזרת בצינתור, כמובן שבמקרה בו נעשו מספר נסיונות של פתיחות חוזרות או שמדובר בהיצרויות במספר עורקים או היצרות מורכבות יותר יש מקום לשקול פתרון כירורגי. אם תזדקק להכוונה אשמח לנסות ולעזור, ניתן לפנות דרך המחלקה 03-9376701/6/8 בברכה ד"ר ארי ניימרק.

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה