מעבר בין ברילינטה לאפייאנט

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

14/12/2022 | 16:54 | מאת: אורי

שלום שבעה שבועות לאחר ניתוח מעקפים . בשחרור ניתנה התרופה ברילינטה 90 פעמיים ביום. בשבועיים האחרונים החלה תופעה של צורך בשאיפת אוויר עמוקה בעיקר במנוחה. ממה שהבנתי זו תופעת לוואי שכיחה של התרופה . עוד הבנתי שלפעמים היא עוברת. במקרה שלי בגלל שעברתי צנתור לפני שנה לקחתי בשנה האחרונה את התרופה אפיינט שהשימוש בה הסתיים בסמוך לניתוח. השאלות שלי הן. מה השכיחות שהתופעה עוברת מעצמה ומתי זה אמור לעבור. אם זה חורג מהזמן האם במצבי הפרטי ניתן יהיה לחזור לשימוש באפיינט במקום ברילנטה למרות שלקחתי אותה שנה שלמה עד לניתוח המעקפים תודה .

שלום, אם יש קוצר נשימה לאחר ניתוח כדאי לשלול גם סיבות אחרות כגון תפליט פילאורלי שניתן לראות על ידי צילום חזה, ביחוד אם התופעה שאת מתארת לא תעבור גם לאחר הפסקת הברילנטה. אם את נוטלת ברלינטה באידיקציה של טיפול כפול בנוגדי טסיות לאחר התקף לב ניתן להחליף לפלביקס ואספירין. בכל מקרה, מציעה להתייעץ עם הקרדיולוג והרופא המטפל לפני כל הפסקה או החלפת תרופה. רפואה שלמה, ד"ר ארי ניימרק

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה