תחושת הרדמות ברגל מעל חתך להוצאת וריד בניתוח מעקפים

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

15/11/2022 | 06:58 | מאת: אורי ירון

שלום. שלושה שבועות (מחר) לאח הניתוח . אתמול שמתי לב לתחושה של הרדמות ברגל ממנה נלקח וריד בניתוח ( מול הברך) בערך קו ישר מעל מקום החתך ולאורך של בערך עשרה ס״מ . האם זה תקין. למה לשים לב. אני נוגע באזור ומרגיש שהוא כביכול רדום התחושה בו לא כמו ברגל השניה באותו האזור. חתך הוריד נקי .

שלום. לעיתים לאחר הוצאת ווריד הספנה ישנם שינויים נוירולוגים למיניהם כגון ירידה בתחושה או הרגשה של הירדמות ונימול או כאבים. לרוב תחושות אלה נגרמות או מפגיעה בעצבים במהלך קציר הווריד או מלחץ כתוצאה מבצקות. לרוב התחושות האלה יעברו עם הזמן ודרוש סבלנות ובמקרים נדירים יותר נשארים וחיים עם השינויים. בברכה, ד"ר ארי ניימרק

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה