כאב בצלע אחורית צד שמאל שבוע לאחר ניתוח מעקפים

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

11/11/2022 | 07:05 | מאת: אורי ירון

שלום לפני שבועיים ויומיים עברתי ניתוח מעקפים (אצלכם) . לאחר השחרור הופיע כאב חדש בצלע אחורית בצד שמאל. היא מורגשת בזמן נשימה עמוקה וגם כאשר יורדת השפעת משככי כאבים. עשיתי צילום חזה שבוע לאחר השחרור והוא נבדק על ידי הקרדיולוג ונמצא תקין. השאלה שלי היא האם זה קורה שמופיע כאב חדש בצלע שבוע לאחר הניתוח .

לאחר ניתוח בהחלט יתכנו כאבים מוסקוסקלטליים (שריר-שלד) משוגים שונים. בדכ עם הזמן, עד שלשה חודשים ואף יותר הכאבים חולפים. חשוב רק לוודא שאין סימני זיהום של הסטרנום כגון הפרשה עכורהנאן מוגלתית, חום, אודם ורגישות מקומית. בברכה, ד"ר ארי ניימרק.

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה