מיחושים בחזה לאחר ריב אינטנסיבי ומתח נפשי

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

10/11/2022 | 14:46 | מאת: קובי

שלום ד"ר. אתמול בבוקר, בעבודה שלי, היה לי ריב מאוד גדול עם לקוח, במהלכו חוויתי לחץ נפשי ופחד גדול מאוד, היו לי כאבים בחזה וחוויתי קוצר נשימה שנמשך כ-2 או 3 דקות. התיישבתי ולאחר כמה דקות נרגעתי. מאז ועד עכשיו אני חווה "מיחושים" בחזה=תחושה שאני עדיין סוחב איתי את האירוע. קשה לי להגיד שמדובר בכאבים אבל מצד שני התחושה היא שכאילו "קורה משהו" ואני פונה אליך בגלל החשש שאני לא יודע האם זה פסיכוסומטי או אמיתי. אציין כמה נתונים חשובים: אני בחור צעיר בן 32, לא מעשן, ללא עודף משקל וללא מחלות רקע למעט פעילות יתר של בלוטת התריס. כשחזרתי הביתה מדדתי מספר פרמטרים: דופק שהיה בסביבות 90, לחץ דם בממוצע 110 על 70. אני בסך הכל מרגיש טוב, רק עייף. יש לי 2 שאלות: 1. האם בכלל סביר שבאופן תיאורטי שלאור הנסיבות שתיארתי יכול לקרות איזשהו אירוע לבבי שמחייב טיפול רפואי? 2. האם יש לי סיבה לדאגה, ומה הם נורות אדומות שצריכות להזהיר אותי ולפנות לטיפול רפואי? תודה, קובי.

שלום ישנם גורמי סיכון רבים למחלת לב אסכמית כמו עישון, סכרת, יתר שומנים בדם, לחץ נפשי, מין זכר, יתר לחץ דם, השמנת יתר, היסטוריה משפחתית ועוד רבים אך יש אנשים שאין להם גורמי סיכון כלל ועוברים התקפי לב. בשאלה לא ציינת האם ביצעת אקג? האם פנית למיון או למרפאה ונלקחו בדיקות דם לאנזימי לב כדוגמה? קרוב לוודאי שבגיל שלך לא מדובר במחלת לב איסכמית אך אם אתה מרגיש לא טוב הייתי ממליץ בהחלט לפנות לרופא המטפל לבצע בדיקה פשוטה כגון אקג ואם רופא המשפחה יחשוב שיש צורך קרוב לוודאי אותך לקרדיולוג להמשך בירור. בברכה ורפואה שלמה ד"ר ארי ניימרק

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה