אי ספיקה מיטרלית

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

03/10/2022 | 14:44 | מאת: אבי

שלום בן 45. מאובחן בMVP. בשנים האחרונות הדליפה גדלה. באקו האחרון: היפרטרופי במדה קלה. עליה שמאלית מורחבת במדה קשה (60 סמ"ק). חדר שמאל מורחב מעט (57/36). צניחה של שני העלים. עלים מיקסמטוטיים. אי ספיקה בינונית-קשה. הסתידות באזור הטבעת המיטראלית. בנוסף חש תשישות במאמץ. רציתי לשאול: א. האם המצב הרפואי מחייב טיפול, אפי' אם נתעלם מהרצון לשיפור התחושה וסילוק החולשה. במלים אחרות, האם זה מסוכן לא לעשות כלום. ב. האם אפשר לדעת מהנתונים הנ"ל אם אפשר לתקן את המסתם או שיש צורך להחליפו. ג. האם התיקון או ההחלפה ייעשו רק בניתוח לב פתוח, או שיש אפשרות לגישה זעיר פולשנית (זה תלוי באיזה בית חולים יתבצע? או אם אעשה באופן פרטי?) תודה רבה על המענה

03/10/2022 | 15:19 | מאת: אבי

שאלה נוספת: ד. האם יתכן שאחרי תיקון המסתם הדליפה חוזרת ונזקקים לניתוח נוסף.

שלום. ישנם קריטריונים קלינים ואקוגרפיים שעל פיהם נקבע האם ישנה אינדיקציה לניתוח או לא לניתוח, חלק מהנתונים אכן העלת בכתב בשאלתך אך ישנם מרכיבים חשובים נוספים שלא ציינת ועל כן אני לא חושב שנכון לי להמליץ לך כרגע בנתונים האלה האם לעבור ניתוח או לא. באופן כללי, ישנה עדיפות מוכחת לבצע תיקון ולא החלפה של המסתם אך גם פה ישנם תנאים שצריכים להתקיים על מנת לבצע תיקון מוצלח. במקרה שלך נראה כי התיקון אכן אפשרי בסיכויים גבוהים. אותה התשובה נכונה גם לגבי הגישה הכירורגית, ישנם תנאים שבהם נעדיף גישה פתוחה וישנם תנאים שאפשרי לבצע את הניתוח בגישה זעיר פולשני. ניתוח לתיקון/ החלפת מסתם מיטרלי יכול להתבצע בבית חולים ציבורי או במסגרת פרטית כמו כל ניתוח לב אחר ללא קשר לגישה הניתוחית. לסיכומו של דבר אתה מוזמן לקבוע פגישת יעוץ עם כל החומר הרפואי הרלוונטי על מנת שאענה ואדון על המקרה הפרטני שלך. בברכה, ד"ר ארי ניימרק. ניתן לקבוע דרך המחלקה בטלפון 039376701/6/8

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה