החלפת מסתם אאורטלי מורחב ללא הסתיידות

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

01/10/2022 | 13:10 | מאת: עמי

האם בארץ מיישמים את הניתוח של החלפת מסתם אאורטלי מורחב ( עלים לא חופפים) ללא קלציפיקציה בשיטה זעיר פולשנית MINIMAL INVASIVE ,ולא בניתוח לב פתוח?

שלום עמי החלפת מסתם אאורטלי מכל סיבה שהיא בין עם היצרות או בין עם כתוצאה מדלף המסתם נעשית במרבית המקרים בפתיחה מלאה של עצם בית החזה (הסטרנום) וסגירתה בסוף הניתוח. במקרים מסויימים ניתן לבצע פתיחה חלקית. מציע שתקבע פגישת יעוץ על מנת שאדון במקרה שלך יחד עם כל החומר הרלוונטי. ניתן לקבוע פגישה דרך מזכירת המחלקה 039376701 בברכה, ד"ר ארי ניימרק סגן מנהל המערך לניתוחי לב וחזה, ביהח בילנסון.

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה