הרמת משקלים אחרי ניתוח לב פתוח

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

04/08/2022 | 00:59 | מאת: יעל

שלום, בת 33, חודש וחצי אחרי החלפת מסתם מיטרלי מרגישה מצוין. מתי אפשר להרים משקל כמו למשל ילד ששוקל בערך 10 קילו? תודה

שלום, שמח לשמוע שאת מרגישה טוב לאחר הניתוח. עקרונית לא קיימת הגבלה של ממש לביצוע פעילות פיזית לאחר ההתאוששות מהניתוח והעקרון הוא להיות קשובים לגוף ולא להעמיס יתר על המידה. מומלץ לחכות מספר חודשים לפני פעולות שיכולות להשפיע על האיחוי של עצם בית החזה כדוגמת שחיית חזה, הרמת משקולות לצידי הגוף וכדומה. לאחר כשלשה חודשים העצם בדכ כבר עברה איחוי וניתן לחזור גם לפעולות אלה בהדרגה. מומלץ לכל חולה לאחר ניתוח לב לעבור שיקום לב במכון מסודר שם יסבירו ויכוונו לגבי החזרה לפעילות ספורטיבית. בברכה ד"ר ארי ניימרק

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה