אקו לב מסתם אאורטלי

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

19/07/2022 | 14:08 | מאת: עדי

שלום אני בן 43 לפני מספר חודשים החלטתי להתרשם בקבוצה לכדורגל וטיקים ואז הפנו אותנו לבדיקה מאמץ שעברה בהצלחה אבל עקב חשד לרישרוש קל הופנתי לבדיקת אקו לב וקבלתי תשובה שאנני מצליח להבין אותה ( מסתם אאורטלי - תלת עלי הסתיידות קלה של עלי המסתם ללא הגבלת פתיחה ) ?! השאלה שלי האם זה מסוכן או מעיד על מחלת לב ? מסתם טריקוספידלי סגנל ה Tr קלוש לכן לא ניתן לחשב לחץ ראיתי סיסטולי !? האם לזה ישמשמעות ? הערה רופא המשפחה טוען שזה שטותי ואני יכול לשחק כדורגל ולהתאמץ בספוט האם זה נכון !?תודה מקרב לב

שלום, איני מכיר את ההסטוריה הרפואית שלך לעומק אבל אם נתייחס רק לתשובת האקו אכן סכה בנתונים שרשמת האקו בסדר וללא בעיה משמעותית ולא צריכה להיות הגבלה בפעילות ספורטיבית אך מציע כמובן שעל מנת לקבל החלטות יש לדבר עם הרופא המטפל שלך. בברכה, ד"ר ארי ניימרק

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה