רגישות וכאב בסטרנום ובקסיפואיד

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

24/06/2022 | 01:41 | מאת: ישראל

שלום בשנות הארבעים מזה שנים שיש לי רגישות למגע בקסיפואיד, לפעמים גם כואב בלי קשר למגע. הקסיפואיד עצמו נראה לי בולט. למעשה גם בחלק היותר עליון (בסטרנום) יש רגישות. לפעמים גם כאב מדדי דלקת תקינים, אין דלקת פרקים. מאחר ולפעמים יש כאב חזה בגלל זה, אני לא פעם מוצא עצמי בדילמה אם מדובר במשהו אחר מאשר הכאב בסטרנום. לפני כמה חודשים פניתי למוקד רפואי ובוצע בירור לשלול אירוע לבבי, והאבחנה היתה דלקת בסטרנום. לפני כ-10 שנים ביצעתי מיפוי עצמות שלפי הפענוח הכתוב היה כתוב שהוא בגדר התקין וללא מממצאים פתולוגים. מה יכול להיות הסיבה לרגישות, לכאבים, לנפיחות של הקסיפואיד, לנטיה למה שנראה כמו דלקת? האם נדרש בירור נוסף? ואיך מתייחסים לכאבים בחזה בממצב כזה? ולאיזה תחום רפואי זה שייך? תודה רבה

שלום מציע לפנות למרפאת ניתוחי חזה במחלקתינו עם הבדיקות וההדמיות הרלוונטיות. ניתן לקבוע תור במספר 039377457 בברכה, ד"ר ארי ניימרק

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה