פעינוח אקו לב במרפאה

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

07/06/2022 | 07:20 | מאת: רונית

שלום לד''ר סבתא בת 83 במרץ הייתה עם קוצר נשימה ובצקות ברגליים אושפזה אובחנה עם אי ספיקת לב ופרפור יחידי וטופלה עם משתנים כמו פוזיד עברה אקו לב בבית החולים בחודש מרץ LEFT VENTRICULAR FUNCTION - MILDLY REDUCED ( EF 45- 50 % RIGHT VENTRICULAR SYST . FUNCTION - NORMAL WALL MOTION ABNORMALITIES - SEGMENTAL LEFT ATRIAL ENLARGEMENT - MODERATE RIGHT ATRIAL ENLARGEMENT SEVERE MITRAL REGURGITATION - MILD TO MODERATE TRICUSPID REGURGITATION - MODERATE TO SEVERE PULMONARY HYPERTENSION - SEVERE SUSP , PATENT FORAMEN OVALE INTER - ATRIAL SEPTUM - ANEURYSMATIC הערות : פרפרור עליות כ- 90 לדקה ואתמול אחרי כחודשיים אחרי השחרור עברה אקו לב שנית במרפאה הקהליתית NORMAL LV SYST . FX לא ניתן להעריך תפקוד דיאסטולי עקב פרפור NORMAL RV FX NORMAL LV SIZE RT VENTRICLE ENLARGEMENT -MILD LT . ATRIAL ENLARGEMENT - MILD RT . ATRIAL ENLARGEMENT MILD MITRAL VALVE THICKENING GOOD OPENING CALCIFIED AORTIC VALVE -GOOD OPENING NORMAL OTHER HEART VALVES MILD TO MOD MR מפל 44 MOD TR NORMAL IVC Estimated Pulmonary Artery Pressure 50 mmHg NO PERICARDIAL EFFUSION אין דלף דרך המחיצות Estimated Ef 65% מה המשמעות לפני ואחרי האם יש שינוי , מה הפעינוח של החדש ומה המשמעות וההשלכות

שלום. מהאקו החדש נראה כי הטיפול שניתן לה במשך תקופת האישפוז היתה יעילה ועזרה לה, מקווה שגם קלינית היא מרגישה טוב יותר. חשוב שתמשיך מעקב קרדיולוגי בקהילה. בברכה ד"ר ארי ניימרק

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה