כאבים בצלעות לאחר ניתוח מעקפים

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

22/04/2022 | 19:04 | מאת: גלית כהן

שלום רב, שלום, אני פונה למען אבי בחודש 6/2021 אבי עבר התקף לב. כתוצאה מכך עבר צינתור חירום והופנה ישירות לניתוח מעקפים. תוך כדי הניתוח נגרם לו אירוע מוחי שהוגדר גדול. הוא היה מאושפז תקופה ארוכה בגלל שפצע הניתוח לא נסגר, המשיך להפריש ואף נדבק בחיידק עמיד. בחודש 11/2021 בוצע בו ניתוח כירורגי להוצאת תפרי פלדה מבית החזה (שהוכנסו בניתוח המעקפים וגופו דחה). מאז ועד היום 4/2022 (כחצי שנה) הוא מתמודד עם החלמה מהניתוח, הפצע טרם נסגר סופית ויש הפרשות. הוא סובל מכאבים חמורים, בלתי פוסקים באיזור הצלעות, שגורמים לו לדיכאון ולהתנהגות עצבנית. יש לציין שעבר סיטי על מנת לבדוק אם יש דלקת. הסיטי לא הצביע על ממצאים חריגים. הכאבים מטופלים באמצעות אופטלגין נוזלי ומדבקות שגם כבר לא משפיעות. אשמח לדעת ממה יכולים לנבוע הכאבים? למי ניתן לפנות על מנת לטפל?

שלום מהמקרה שסיפרת על אביך יתכן ומדובר על אוסטאומיאליטיס דלקת בעצמות, הייתי ממליץ לבצע PET CT ולא סיטי רגיל, להתייעץ בשנית עם הזיהומולוגים שהיו מעורבים, ובכל מקרה, יש לדבר עם המנתח על מנת שיוכל לרכז את המקרה ולתת את הפתרון המתאים.

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה