פרפור פרוזדורים בניתוח לב

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

21/02/2022 | 12:53 | מאת: דבורה

שלום רב בת 67 לפני כ 5 שבועות עברתי ניתוח להחלפת מסתם מיטרלי ראומטי למסתם ביולוגי בגלל התקפי פרפור פרוזדורים היו צריכים לבצע MAZE אבל בגלל עליה שמאלית מאוד מוגדלת לא הצליחו. במקום בוצעה סגירת אוזנית. בזמן הניתוח הייתי בהתקף של פרפור פרוזדורים. זה המשיך גם אחרי הניתוח. שבוע אחרי הניתוח עשו לי היפוך חשמלי. אחרי 10 יום שוב היה התקף של פרפור והוא עדיין קיים. הדופק 90 בממוצע. האם במקרה שלי ובמצבי ניתן לטפל בפרפור שלא יופיע יותר? אני לא יכולה לחיות עם זה מרגישה חולשה לא יכולה להתאמץ כי קשה לנשום

סגירת האוזנית השאלית לא נעשתה במקום פורצדורת MAZE אלא בנוסף. במקרים בהם הפרפור הוא כרוני והעליות גדולות אכן הפעולה פחות יעילה והמשך הטיפול הוא שמרני בדכ תרופתי לאיזון והורדת קצב הלב. אמליץ לך לפנות ולהיות במעקב אלקטרופיזיולוג (קרדיולוג המתמחה בקצב לב) ניתן לקבוע במרפאת אלקטרופיזיולוגיה בבילינסון, ראי פרטים ודרכי התקשרות באתר. בברכה, ארי

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה