צינתור לב לסגירת pfo

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

23/01/2022 | 16:29 | מאת: מאיה

ערב טוב דוקטור בת 47 חצי שנה לאחר צנתור לסגירת pfo לאחר בדיקת אקו לב עם הזרקת בועות יש מעבר בינוני ובבדיקת tcd גם כ30 בועיות המוגדר כדלף בינוני המצנתר אמר שזה לא נורא להישאר עם דלף בינוני אימי מבינה מדוע סוגרים את הpfo אם נשאר דלף מה הרעיון בזה בעצם אם זה משאיר פתח לאירועים נירולוגים האם יש דרך לתקן ומקובל לתקן דל ף שארי אודה לך על המענה תודה רבה

שלום מאיה ותודה על שאלתך, לציין כי תשובה זו ניתנה בחסותו של ד"ר אלחנן ברוקהיימר מנהל מכון הצינתורים בביח שניידר. מדי פעם נשאר דלף ושיכול להתמעט עם הזמן וגם לא ולכן יש להמשיך ולעקוב אחר חומרת הדלף השאריתי. חשוב להבין איפה ההתקן יושב, במידה וההתקן יושב בתוך התעלה של ה pfo והדיסקים של ההתקן צמודים למחיצה האפשרות שבועיות עוברות לא מקבילה לאפשרות שקריש כן יעבור, במידה וההתקן לא נמצא במצב אופטימלי זה כבר סיפור אחר ואולי דרוש צינתור נוסף. דבר נוסף שיש לקחת בחשבון הוא שכל עוד שיש דלף צריך ליטול תרופות נוגדי קרישה. בנוסף יש לוודא השבועיות לא עוברות דרך הריאה ולא מדובר בAVM בריאות. אני מציע שתפני להמשך מעקב במקום שבו ביצעו את הפעולה. כמובן שניתן לפנות ליעוץ במוסדינו אצל המומחים שמטפלים במקרים אלו: 1. אצל ד"ר אלחנן ברוקהיימר המטפל כמובן גם במבוגרים, מכון הצינתורים בהיח שניידר 039253715. שלוחה 5 2. היחידה למחלות לב קונגניטליות במבוגרים כחלק מהמחלקה הקרדיולוגית בבילינסון בראשות ד"ר רפאל הירש בברכה, ושבוע טוב ד"ר ארי ניימרק

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה