גשר מיוקרדיאלי ונטילת קרדילוק

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

18/12/2021 | 12:14 | מאת: דליה

בוקר טוב דוקטור ברצוני לדעת מהו גשר מיוקרדיאלי בבדיקת סיטי לב עם הזרקת חומר ניגוד האם דורש טיפול תרופתי האם מסוכן האם גורם להפרעות קצב האם יש צורך יש לטפל בו במידה ויש לי התקן מטרייה לאחר צנתור לב pfo שעברתי לפני חצי שנה שטרם נסגר לאחר בדיקת tcd תודה רבה על המענה ויום טוב

שלום פירוש השם מיו-קרדיום הוא שריר הלב. כמו כל שריר גם שריר הלב זקוק לחמצן המגיע דרך העורקים הכליליים. גשר מיוקרדיאלי היא קבוצה של סיבי שריר שעוטפים את אחד העורקים הכליליים. העורק צולל עמוק אל תוך השריר ולאחר מכן העורק יוצא שוב החוצה ונוצר מעין כלי דם עטוץ בסיבי שריר. אנשים שנולדים עם גשר כזה הם בדכ לא סתמינים ולא יודעים מכך בכלל וברוב רובם של המקרים המצב גם לא מפריע בכלל במהלך כל החיים אך במקרים מסויימים נדירים יותר כאשר שריר הלב מתכווץ גם האיזור של הגשר מתכווץ וזה יכול לגרום להיצרות בעורק הכלילי ובכך להוריד את רמת זרימת הדם בעורק ולגרום לירידה באספקת הדם לשריר הלב או בעצם להתקף לב ולסימפטומים של כאבים/ לחץ בחזה, עייפות , קוצר נשימה, כאבים עם הקרנה לכתף שמאל או ללסת, וכדומה. רוב המקרים הם מקרים קלים וניתן לטפל שמרנית על ידי תרופות כגון חסמי ביטא, חסמי תעלות סידן ועוד במקרים נדירים יותר כאשר טיפול שמרני לא צלח ניתן לטפל על ידי ניתוח לשחרור הגשר המיוקרדיאלי. איני רואה קשר בין סגירת ה PFO ל MYOCARDIAL BRIDGE המלצתי להיות בקשר ובמעקב קרדיולוגי ובמקרה הצורך ניתן לקבוע פגישת יעוץ דרך מזכירת המחלקה בברכה, ד"ר ארי ניימרק

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה