עצם החזה שבורה לאחר מעקפים

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

14/12/2021 | 07:53 | מאת: יעל

שלום רב, אבי עבר ניתוח מעקפים לפני 4.5 שנים ועד היום הוא חי עם שבר בעצם החזה אותה ניסרו במהלך הניתוח, והיא לא עברה איחוי כראוי. האם יש טיפול אפשרי למצב זה? הוא כל הזמן זקוק למשכחי כאבים, הוא מתעורר פעמים רבות בכל לילה מכאב כאשר הוא מתהפך לצד, והוא סובל מכאבי תופת כאשר הוא משתעל, מתעטש וכו'. פתיחה מחודשת של בית החזה הוצגה בפנינו כאופציה לא מומלצת בשל סכנה ממשית לחייו. שמענו על הזרקה לעצם בכדי לאחותה, אך נראה כי כיום עדין לא עושים זאת עם עצם החזה. אודה לכל עיצה, מענה, הפניה למומחים נוספים. תודה!

שלום ראשית כולי תקווה כי ימצא פתרון כדי שאביך לא יסבול יותר מכאבים אלו. קיימות מספר אפשריות על מנת לטפל במצב שאת מתארת אך לפני כן צריך לוודא מה ואיפה בדיוק הבעיה והאם לא מדובר בזיהום של העצם לשם כך נדרשת הדמייה מתאימה. אמליץ כצעד ראשון לפנות לרופא המנתח או למרפאה של ניתוחי לב במוסד בו אביך עבר את הניתוח. אם תרצו ניתן לקבוע תור גם במרפאה שלנו 039377457 אך שוב, הייתי מתחיל את הבירור דרך הרופא המנתח. בברכה, ד"ר ארי ניימרק

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה