Bicuspid Aortic Valve

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

06/12/2021 | 21:56 | מאת: רוית

שלום דוקטור כמה אחוז מהאנשים שנולדו עם Bicuspid Aortic Valve יזדקקו לניתוח או לצינתור בגלל אורטיק סטנוזיס או הרחבה של האאורטה או אנדוקרדיטיס ובאיזה גיל בממוצע הניתוח נדרש תודה רבה

שלום ותודה על שאלתך. מסתם דו עלי הינו המום לב הכי נפוץ ומערב 1%-2% מכלל האוכלוסייה. לחולה עם BAV יש סיכוי של כ 33% לפתח סיבוכים הקשורים למסתם. הסיבוך הכי נפוץ אצל חולה עם BAV הוא היצרות של המסתם (AORTIC STENOSIS) אך גם אי ספיקה של המסתם הינו סיבוך יחסית נפוץ. סיבוך נוסף הקשור למסתם הוא אנדוקרדיטיס, חלק מהסדרות הראו שעד 30% מהחולים על BAV יפתחו אנדוקרדיטיס על המסתם ואף כי 25% מכל החולים עם אדוקרדיטיס הם בעלי מסתם דו עלי. משפחה נוספת של סיבוכים המיוחסים ל BAV הן מחלות של אבי העורקים- אנוריזמות ודיסקציות בחלק מהעבודות הראו שחולים עם BAV בגילאים מתחת ל 30 ומעל 80 יש כ 55% ו-88% בהתאמה לפתח אנוריזמה של אבי העורקים העולה. מבין כל אלה הסיבוך הכי מסוכן וקטלני הוא דיסקציה של אבי העורקים. סיבוך בעל אחוזי תמותה גבוהים מאוד המחייב ניתוח חירום להצלת חיים. עבודות הראו כי חולים עם BAV יש כ 6.14% סיכויים לדיסקציה וסיכוי גבוהה פי 9 ואף יותר מחולה ללא ללא מסתם אאורטלי דו עלי לפתח דיסקציה. המלצתי שכל חולה עם מסתם אאורטלי דו עלי ידוע יפנה לקרדיולוג ויבצע אקו לב למעקב ואם קיים סיבוך כגון אנוריזמה של אבי העורקים הוא מוזמן לקבוע תור במרפאת אאורטה שבמוסדינו 03-9377457 או 039379701 שם אנו עוקבים אחרי חולים עם BAV וכן חולים עם אנוריזמות של אבי העורקים העולה. בברכה, ד"ר ארי ניימרק

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה