ראומטיק פיבר ובעיות במסתם

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

08/11/2021 | 18:08 | מאת: שני

שלום דוקטור סבלתי בגיל קטן מראומטיק פיבר ולקחתי אנטיביוטיקה למניעה .עשיתי אקו לב ונכתב שם שיש לי מסתם מיטרלי ראומטי עם severe mitral regurgitation. יש לי תפקוד וגודל תקין של חדר שמאל, EF 56 ,ותפקוד וגודל תקין של חדר ימין .אין לי שום בעיה במאמצים .האם בכל זאת אני צריכה ניתוח ומה האינדיקציות לניתוח במצב זה .אני רוצה להיכנס להריון בקרוב ,האם זה אינדיקציה לניתוח ,ואם ניתוח האם זה תיקון או החלפת מסתם בדרך כלל במצבי תודה רבה

שלום שני ותודה על שאלתך. ראשית, יש לעיין בתיק הרפואי ובבדיקות שעשית ובשיתוף עם הקרדיולוגים על מנת לקבוע האם קיימת אידיקציה לניתוח. נחפש פרטים כגון גודל החדר, קצב הלב, לחץ דם ריאתי, חומרת הדלף, סיכון ניתוחי, תפקוד הלב ועוד. אציין כי בעת ההריון ישנם שינויים פיזיולוגים בעלי השפעה המודינמית שיכולים להחמיר את חומרת הדלף. לגבי סוג המסתם, באם קיימת אינדיקציה לניתוח עקרונית בגיל צעיר ההמלצה היא למסתם מכני אך בהינתן והינך מעוניינת להכנס להריון אכן השיקולים מעט יותר מורכבים מכיוון שהריון בנוכחות נטילת קומדין אינו מומלץ ויש לדון בכל השיקולים יחד עם הגניקולוג המטפל. אשמח להיפגש איתך במרפאתינו לתת הסבר מפורט יותר ולדון בעניינך. ניתן לקבוע תור במרפאה בטלפון 039377457 או 039376701. בברכה, ד"ר ארי ניימרק.

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה