האם יש דרך בכל זאת לקבל

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

23/10/2021 | 21:42 | מאת: גל

שלום פרופסור יש לי מסתם ביולוגי בלב ולכן אני נזקק לקבל קומדין בגלל כאבי גב נשלחתי על ידי הרופא לקבל זריקה אפידורלית .במרפאת כאב אומרים לי שכדי לקבל את הזריקה עלי להפסיק קומדין ל 24 שעות ,אבל הקרדיולוג שלי אומר שהפסקה כזאת מסוכנת האם יש דרך לקבל את הזריקה ללא סיכון תודה רבה

שלום, במקרה של מסתם ביולוגי אין צורך בנטילת קומדין לטווח הארוך. בתקופה המיידית לאחר ניתוח לחלפת המסתם המיטרלי או הטריקוספידלי מקובל לתת קומדין לשלושה חודשים לאחר הניתוח ואחכ להפסיק. אם השתילו לך מסתם מכני למרות שציינת שמדובר במסתם ביולוגי ניתן להפסיק נטילת קומדין לפני פעולות ולקחת כתחליף זריקות קלקסן במינון תרופתי )על פי המשקל שלך( ולחזור לקומדין לאחר מכן. ממליץ לך בכל מקרה לפנות לקרדיולוג המטפל או לרופא המשפחה על מנת שיתנו לך את ההוראות והמינונים הרצויים. בברכה, ד"ר ארי ניימרק

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה