אי ספיקה של המסתם המיטרלי

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

17/10/2021 | 19:14 | מאת: ינון

ערב טוב דוקטור אני בן 74 .עשיתי אקו לב שבו נכתב moderate to severe mitral regurgitation vena contracta 6 mm כמו כן יש הפחתה במוטיליות של העלה האחורי של המסתם המיטרלי עם DIASTOLIC DOMING של העלה הקדמי כנראה שינויים ראומטיים ,יש מיטרל סטנוזיס קלה .לחץ ריאתי מוגבר במידה קלה RVSP 46 .יש moderate to severe tricuspid regurgitation האם זה סיבה לניתוח ?

שלום וברכה, בהינתן דלף קשה של המסתם המיטרלי ישנם מספר פרמטרים אותם נחפש על מנת שנקבע האם קיימת אינדיקציה לניתוח כגון גודל החדרים, תפקוד הלב, סיכון ניתוחי, תסמינים קליניים, לחץ דם ריאתי, קצב הלב ועוד. כמו כן קיימים מספר פרמטרים על מנת לקבוע האם ניתן לתקן את המסתם או להחליפו וכמובן שהעדיפות במסתם מיטרלי היא לתיקון. בכל מקרה, נשמח להפגש ולדון איתך על המקרה שלך ביתר פירוט. ניתן לקבוע תור במרפאה במספר 039377457 או 039376701 בברכה, ד"ר ארי ניימרק.

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה