אנדוקרדיטיס ופגיעה במסתם המיטרלי

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

04/10/2021 | 22:51 | מאת: גידי

שלום אחי בן 30 מאושפז בבית חולים עם פגיעה במסתם המיטרלי בגלל אנדוקרדיטיס ומתכננים עבורו ניתוח החלפת מסתם . יש לי 2 שאלות 1.האם בגילו זה ודאי מסתם מכני או שאפשר גם ביולוגי 2.האם במצב כזה אפשר ניתוח בבית חולים פרטי תודה רבה

שלום ותודה על שאלתך 1. בגיל הזה ההמלצה הרפואית היא אכן למסתם מכני אך בסופו של דבר ההחלטה והגוף שייכים לחולה הוא זה שמחליט 2. לא מכיר את מצבו הרפואי וחסרים פרטים כדי לענות על השאלה הזאת כגון האם הוא יציב או בלתי יציב, האם הוא בגודש ריאתי עקב הדלף המיטרלי, האם בקטרמי או ספטי ועוד. בשורה התחתונה ממליץ להתייעץ עם המחלקה של ניתוחי לב במוסד שהוא נמצא בו ומאמין שיתנו תשובה כנה לשאלה זו. בברכת רפואה שלמה ד"ר ארי ניימרק

05/11/2021 | 00:14 | מאת: אור

היי גידי.אני מאחל לאחיך שיעבור את הניתוח בשלום.אני ממליץ לבצע את הניתוח .אני גם עברתי ניתוח להחלפת מסתם מיטראלי.בגיל 47.אם תרצו להתחייץ בשימחה אורן.כיתבו לי ואני ישאיר טלפון.

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה