ניתוח מעקפים לפני חסימה הבאה

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

14/07/2021 | 18:44 | מאת: צבי

בשנת 2007 עברתי התקף לב כתוצאה מחסימת עורק לבבי. שטופל בצינתור מאז עברתי 12 צינתורים עם 23 סטנטים באותו עורק. שאלתי: האם נכון לבצע ניתוח מעקפים יזום ולמנוע חסימה הבאה

שלום וברכה אין שום התוויה מוכרת לביצוע ניתוח פרוונטיבי בעורק שאינו עם היצרות משמעותית. אמנם המצב של 23 סטנטים באותו העורק נשמע קצת בעייתי אך כל עוד העורק פתוח אין מקום לביצוע ניתוח. אחת הסיבות החשובות היא שאם יבוצע מעקף לעורק פתוח המעקף לא יחזיק ויסתם מהר מאוד. על מנת שמעקף יחזיק לאורך תקופה ארוכה חייבים שיהיה היצרות משמעותית בעורק הנטיבי וזאת על מנת שלא תהיה תחרות על זרימת הדם בין העורק הנטיבי וכלי הדם החדש שיושתל בניתוח. כולי תקווה שהעורק שציינת ישאר פתוח בעתיד אך אם יחסם בשנית אתה מוזמן להגיע למרפאת ניתוחי לב בבילינסון על מנת שנראה את ההדמיות הרלוונטיות ולייעץ לך באיזו דרך כדאי לנהוג. ד"ר ארי ניימרק.

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה