האם מסוכן ללב........

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

04/04/2021 | 18:26 | מאת: ג

שלום, האם זה נכון שאם לוקחים מגנזיום 400 מ"ג ביום זה מסוכן ללב? איך מגנזיום משפיע על הלב? קראתי שהוא דווקא מועיל רוקח אמר שצריך לעשות בדיקות דם לפני זה

שלום וברכה ותודה על שאלתך ראשית לפני שאחווה את דעתי כדאי לציין כי הפורום נועד שלאלות הנוגעות לניתוחי לב וחזה, שאלות כלליות לגבי תרופות וכדומה ידונו בפורומים המתאימים והמיועדים לכך. בכל אופן, ובלי להתייחס ישירות למגנזיוים דעתי האישית היא שלכל תרופה שלוקחים צריך שתהיה סיבה לקחת אותה ולעיתים אם ניקח דבר שאין ממש צורך לקחת אותו רב הסיכון אל מו התועלת. לדוגמא לא ניקח תוספי אשלגן אם אין חוסר של אשלגן בדם מכיוון שעודף אשלגן יכול להיות גם מסוכן ולגרום להפרעות קצב חלקן אף מסכנות חיים. אותו העיקרון נכון גם לגבי מגנזיום ולכן הייתי מתייעץ עם הרופא המשפחה המטפל שלך כדי להבין האם את זקוקה לטיפול או תוספות כלשהן של מינרלים כדוגמת מגנזיום. בברכה, ד"ר ארי ניימרק

10/04/2021 | 10:07 | מאת: ג

תודה על המענה נוירולוג המליץ לי ורופאת המשפחה אישרה שזה בסדר, הוא בכלל המליץ על 400 מ"ג ביום לחודשיים שלוש. ואני לוקחת רק 200 מ"ג ביום , הוא המליץ מפני שיש לי לחצים בראש רק בצידו הימני, באוזן, ברקה, בלחיים, זה כנראה התסמונת הטריגמנלית. סיטי מוח תקין וגם MRI תקין, קראתי שגם בנות שלוקחות מגנזיום למיגרנה זה עוזר להן מפני שהוא מרפה שרירים, אצלי זה כאמור או התסמונת הטריגמנלית או שריר תפוס בצוואר שמקרין כנראה על האיזור. בשבועיים הראשונים ה200 מ"ג עזרו והרגיעו את הלחצים הבלתי נסבלים שמגיעים בכל יום וכעת פחות אז חשבתי להעלות למינון 400 שהוא כאמור המליץ בהתחלה, שאלתי אותו אם לא כדאי לעשות בדיקת דם למגנזיום לפני שאני נוטלת והוא אמר שאין צורך. עכשיו אני כבר חוששת אחרי מה שכתבת, אם ארצה להפסיק את המגנזיום עדיף שאעשה את זה בהדרגה שלא יגרם שוק לגוף או שאפשר ביום אחד?

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה