מעקב אחרי ניתוח דיסקציה של האאורטה

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

14/02/2021 | 16:11 | מאת: ירון

שלום רב, בן 70, לפני 16 שנים עברתי ניתוח חירום לתיקון דיסקציה סוג A . לפני 4 שנים ניתוח שני חוזר עקב התרחבות האאורטה העולה. בניתוח זה הוחלף גם השסתום האאורטלי. שאלותיי הן : א. כל כמה זמן צריך הדמיה כמו MRA ? ב. יש לי אי ספיקה כלייתית בינונית +. האם החומר שמזריקים בזמן MRA אינו מסוכן. תודה רבה ירון

שלום ירון לאחר החלפת אאורטה ומסתם אאורטלי בנסיבות שציינת ההמלצות הן להיות במעקב ולבצע הדמיה מתאימה. במקרה של דיסקציה אקוטית ההמלצות לבצע הדמיית CT או MRI לחזה ולבטן ואקו לב במרווחים- לפני שחרור, לאחר חודש לאחר חצי שנה ובהמשך בכל שנה במקרה של החלפת אאורטה לא על רקע של דיסקציה המעקב יהיה על ידי אקו לב שנתי. לגבי ביצוע MRA לחולה עם אי ספיקה כלייתית כמובן שזה תלוי ברמת האי ספיקה בחישוב ה GFR והחומר הניגודי. בברכה, ד"ר ארי ניימרק

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה