הוצאת חוטי קוצב לב זמני

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

18/01/2021 | 13:21 | מאת: רון

אהלן, אימי עברה ניתוח החלפת 2 מסתמים, לאחר מכן שמו לה קוצב לב בשיטה הרגילה הקוצב היה מזוהם וגם כל האלקטרודות מסביב ללב( כי לא רצו להעביר דרך המסתם) לכן עשתה ניתוח שוב להוצאת הקוצב לאחר כמה חודשים. בשבוע שעבר ביצעה השתלת קוצב חדש בשיטה החדשנית של מיקרה. ועד אז מהוצאת הקוצב המזוהם, הייתה מחוברת לקוצב לב חיצוני במשך 3 שבועות. אמרו לנו שלהוציא את החוטים זה קל למשוך אותם, הרופא הצליח למשוך חוט אחד מתוך שלושה, ואת השניים הנוספים החליט להשאיר בפנים וגזר. האם יש סכנה לזיהום עקב גוף זר נוסף שוב בגוף או כל סכנה אחרת? האם מומלץ להשאיר במצבה? האם יש דרך נוספת למשוך אותם? כרגע יש לה מספר חיידקים גם, והיא מטופלת אנטיביוטית כבר מעל חודש בביה״ח. אשמח לסיוע שלך. תודה רבה

שלום, אכן המקרה נשמע טיפה מורכב. אענה שכל גוף זר ביחוד עם הוכח כמזוהם כדאי שלא ישאר בתוך הגוף. אמליץ להגיע למרפאת ניתוחי חזה ביום חמישי על מנת להבין לעומק את מצב אימך ולדון על הפעולה. ניתן לקבוע במספר 039376701 ל ד"ר יורי פיסחוביץ. בברכה, ד"ר ארי ניימרק

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה