טיפול ראדיקאלי נסיוני לחולי. א. ס. ל

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

26/10/2020 | 08:40 | מאת: חביב

פרופ. ערבות היקר. אני מבקש לשאול שתי שאלות שיעניינו מאות אלפי חולי א. ס.ל. (,מצטער שהשאלות אינן אישיות . זה נובע מתסכל רב). א. איך ייתכן שבעולם הרפואה הכל כך מתקדם ובעולם טכנולוגי מתוחכם לא נמצא כל מכשיר בטוח שיושתל במקום חדר שמאל (חדר ימין שלב ב) ויעשה עבודה טובה. אנחנו תקועים עם ה LVAD כבר 20 שנה עם המון סימני שאלה מעיקים ואחוזי תמותה גבוהים. למה אין פריצת דרך אמיתית למגזר הכי חולה בעולם והרופאים וזה לא בוער העצמות הרופאים? 2. האם מתקיים ניסוי כל שהוא ,(אפילו ראדיקאלי עם סיכונים) בתחום של שיפור ביצועי חדר שמאל באמצעים כירורגיים?

שלום חביב, נןשא החדשנות והקידמה ברפואה הוא בהחלט נושא חשוב ומעסיק חברות וחוקרים רבים בעולם כולו, אכן בדורינו אנחנו עדים לחדשנות פורצת דרך בתחומים רבים ברפואה אך כמובן שלא מספיק ויש לכולנו את המחוייבות לשאול שאלות ולנסות למצוא פתרונות לנושאים רבים כמו גם לנושא הטיפול הכירורגי באי ספיקת לב. תודה ובברכה, ד"ר ארי ניימרק.

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה