שינויים במיניות לאחר ניתוח קיסרי

דיון מתוך פורום  סקסולוגיה

02/09/2016 | 16:52 | מאת: יעל

לפני כשבע שנים ילדתי את בכורתי בקיסרי עקב היפוך שנכשל ללא סיבה ברורה (-אין שום פגם במבנה הרחם). לאחר הקיסרי היו לי כאבים חזקים בנרתיק בעת חדירה ובעצתה של רופאת נשים המתמחה בבעיות של מיניות האשה וכאבים בנרתיק הלכתי לאוסתיאופטית שטיפלה בי והכאבים נעלמו. ההערכה דאז הייתה כי היו לי הידבקויות כתוצאה מהניתוח והטיפול האוסתיאופטי שיחרר אותן. מעט לאחר מכן נכנסתי להריון נוסף וילדתי בשנית בלידה כמעט ורגילה (-ירידת מים ללא צירים, פיטוצין ורק בסוף ואקום וחתך חיץ). מאז הלידה בקיסרי, גם לאחר שחלפו הכאבים העזים, אינני חשה הנאה מחדירה כבעבר - כמעט ובכלל לא נהינית. הייתי בעבר נהינית מאוד ומגיעה לאורגזמה מחדירה. לאחר הלידה השנייה אני חשה שהנרתיק התרחב עוד, על אף התעמלות נשית שאני עושה, וההנאה מיחסי מין בחדירה פחתה עוד משמעותית. מה גם שהצלקת מחתך החיץ עדיין קצת מפריעה לי. לפי דבריו של רופא נשים מיקום צוואר הרחם שלי השתנה בעקבות הניתוח. אני גם מרגישה כך ומרגישה שזה פגע ביכולת להינות ביחסי מין כתוצאה משינוי המיקום האנטומי של הנרתיק. שאלתי היא מה ניתן לעשות כדי לשפר את ההנאה מחדירה שכל כך חסרה לי?

אם השינויים הם כול כך משמעותיים לדברי רופא הנשים. יש אפשרות לנתח את האיזור ולעצבו מחדש, פחות מומלץ. ויש אפשרות ללמוד להנות ממין ולהגיע לאורגזמה שלא בחדירה דווקא.

מנהל פורום סקסולוגיה