חרדת ביצוע שחוזרת כל כמה זמן

דיון מתוך פורום  סקסולוגיה

30/03/2020 | 00:30 | מאת: רוני

בן 32. עד היום נמנעתי מלקרוא על הנושא או לשאול שאלות מעצם הידיעה שככל שאני חושב על הבעיה יותר היא מקיימת יותר. זה קרה פעם ראשונה באזור גיל 14, קרוב משפחה לקח אותי לנערת ליווי כדי שזאת תיהיה הפעם הראשונה שלי, שהייתי אני והיא בחדר פשוט לא עמד לי. לא משנה מה היא עשתה. עד היום הוא לא יודע שלא עמד לי ועזבו את זה שבדיאבד הבנתי שאמא שלי שילמה על הנושא (כן, אמא קולית כזאת). בכל מקרה הבעיה הזאת מלווה אותי בערך כל החיים, עם כל הנשים שהייתי איתו. יש כאלה בערך 20 אולי קצת פחות. עם בנות זוג קבועות לרוב זה קורה לפעמים, בין 40% ל60%, על סטוצים בכלל ויתרתי כי לא זכור לי סטוץ שזה לא קרה לי בו. פשוט היה איזה סטוץ אחד או 2 שהפרטנרית הייתה מספיק אסרטיבית אז זה הצליח. הייתה גם בת זוג אחת שיצאנו במשך כמה חודשים שזה לא קרה איתה מעולם, זאת הייתה בת הזוג היחידה שהיא יזמה את הזוגיות ולא אני, לא אהבתי אותה ונמשכתי אליה הרבה פחות מכל בת זוג אחרת. זה קרה גם עם יזיזה פעם, שגם אותו סיפור, נמשכתי פחות ולא אהבתי. כיום אני בזוגיות מצויינת כבר כ7 שנים, ואבא. לצערי זה עדיין קורה מדי פעם ובזמן האחרון אפילו יותר. וזה שיש ילד קטן בבית, עובדים ובת הזוג לפעמים עייפה, לפעמים לא יכולה ועד שעושים זה פעם בשבוע ואם יש מזל פעמיים בשבוע, לא עוזר. כי הרי ביקשת ביצוע כמה שיש יותר לחץ זה פשוט גרוע, אתה מתחיל לחשוב "אני חייב 'זה יעבוד כי אם לא יקח עוד המון זמן עד שיצא שוב". אני גם בחור מאוד מיני, כשזה לא זמן מתאים (כי הילד ער או זה בלתי אפשרי באותו רגע) שהוא יעמוד בכיף וכמובן גם בזמן צפיית פורנו (שהחלטתי להפסיק לאחרונה). משום מה מאוד חשוב לי שכן נשכב לפחות פעמיים בשבוע, לא יודע למה, אולי זה גורם לי להרגיש גברי יותר, לא ברור... בקיצור בזמן האחרון זה פשוט קורה יותר. גם בת הזוג נפגעת ולפעמים חושבת שזה קשור אליה למרות שאני פתוח לגמריי בנושא. היא גם לא אוהבת שאני עושה לה מין אורלי, בזמן האחרון גם לא אוהבת שאני מענג אותה חיצונית (עם היד). גם אם אנחנו שוכבים יותר מדי זמן במיטה ומתמזמזים זה קשה לה (לא אוהבת את זה, מעדיפה להגיע לאקשן). כשהכל עובד כמו שצריך, לא רק שאני גורם לה לגמור חיצונית לפחות פעמיים, אז גם גומרת פנימית ולפעמים גם מספר פעמים (תלוי כמה החזקתי מעמד חחחח...) בכל מקרה, בזמן האחרון הזה התחיל לקרות יותר, אולי בגלל שהיא כבר פחות רוצה שאענג אותה חיצונית עם היד (מה שמאוד מחרמן אותי), ואז הזה כבר מתחיל גלגל של "לא עמד לי פעם קודמת, אני חייב שיעמוד לי הפעם". אני מנסה להתעקש שאם זה קורה שלא נקום מהמיטה אלה נמשיך להתמזמז וכאלה עד שזה יסתדר. לפעמים בת הזוג זורמת ולפעמים היא מתייאשת ואז אני ממש נשבר מבפנים וזה ממש לא עוזר לפעם הבאה... ברור לי שהפתרון הוא פשוט לא לחשוב על זה. אבל עבור גבר מיני שבערך מוכן לוותר על הכל בשביל סקס, זה די קשה.. אגב הסקס שלנו די רגיל, לא הרפתקניים. כנראה שאם זה היה תלוי רק בי, היינו יותר הרפתקניים. בכל מקרה אשמח לעזרה. עד היום נמנעתי לפנות לעזרה מקצועית כי אז אני פשוט אחשוב על זה יותר. תודה.

רוני שלום, הבעיה שתיארת בהרחבה היא בעיה של חרדת ביצוע שנגררת לאורך השנים. האירוע המכונן בגיל 14 היה ללא ספק טראומתי בין אם במודע או לא. לחשוף ילד בן 14 לזונה שהוא עוד לא מבין כלום במערכת יחסים זו בהחלט טראומה. מאחר וכנראה היא נמצאת אצלך במרחבי המודע והלא מודע לעיתים אתה מצליח ולעיתים לא. העובדה שמרבית העומס על חיי המין שלכם מוטל עליך ובת הזוג שלך רק שם לא מקלה. על מנת להתמודד יותר נכון עם הבעיה יש שתי אפשריות: 1. לעבוד איתך ברמה הפסיכולוגית על הטראומות שחווית סביב הזיקפה שלך. 2. לשתף את בת הזוג - האחריות על ההנאה שלה לא מוטלת רק על כתפיך. ברגע שזה המצב זה גורם לחץ מאוד גדול על חובת ההוכחה שלך וזה גורם אוטומטית לירידה של הזיקפה. אם תרצה ניתן לקיים שיחה סביב הענין. בימנו ניתן לקיים את השיחה אונליין באחד מאמצעים הדיגיטליים. תוכל ליצור איתי קשר בטלפון:054-4390916 חמדה

מנהל פורום סקסולוגיה