דימוי גופני נמוך- חוסר חשק. יש קשר בינהם?

דיון מתוך פורום  סקסולוגיה

07/12/2019 | 17:13 | מאת: חלי

שלום לך, יש לי בעיה עם כל נושא המין.. זה התחיל מבי"ס יסודי שהייתי מאוד רזה קצת בתת משקל ונמשך לבגרות . אני לא עושה את זה בכוונה.אפילו פחדתי שלא יגייסו אותי. אבל עשו לי עליהום כל כך הרבה שנים. זה כלל תיכון צבא אוניברסיטה.. גם ברחוב אנשים היו מעירים. אפילו בעבודה. למשל הייתי מגייסת לכנסים וביום הכנס המוזמנים רצו לראות מי אני או שסתם היה שיחה קטנה וישר אחד אמר לי את כולך עור ועצמות. אני מוכרחה לציין שהייתי רוב הזמן ילדה עצובה הקטע זה גם ההתפתחות המינית. מחזור קיבלתי בגיל 16 זה כיתה י' הוא הפך להיות סדיר רק בצבא +/- לא היה לי בכלל חזה. זה גם לא שטוחיתזה כמו ילדה בגיל 8. זה גרם לי לתסכול רב להתפשט ליד בנות ללכת לים שגם שם היו יורדים עליי... בקיצור הייתי שונאת את עצמי וכל זה הוביל להימנעות עם קשרים שגם ככה חלק מהם ירדו עליי . זה היה נחשב להיות גבר ם אין לך חזה יחוד שהאופנה לנפח.. האם יתכן שבתת המודע זה גורם לחוסר חשק? היום אני רואה מלא אתרי אינטרנט של רשתות אופנה מחו"ל כולן שם עם חזה קטן מאוד. גם האוטובוס ולפעמים בעבודה אני רואה בנות שלא מתבישות. רק אצלי זו בעיה קשה כי זה מלווה ברזון. פחות או יותר התמלאתי כיום ואני מרגישה יותר נוח כי אין כבר עליי ביקורת והערות. אבל אני עדיין מתוסבכת עם הגוף לא אוהבת אותו גם היום וקשה לי עם אינטימיות. אני לא שולטת בזה כל כך בשנאה שלי לעצמי. מה אני יכולה לעשות? איך אני יכולה לגרום לעצמי לאהוב את עצמי בעירום. אנימוכרחה לציין שאני משתדלת לא להתעסק עם הצורה חיצונית כמ לקנות בגדים או להסתכל במראה כי זה רק מדכא. אני עדיין מרגישה מעוותת. שבחורים שופטים אותה לפי מראה.

דימוי גוף נמוך בהחלט משפיע על התפקודים בחיים. במיוחד לאור העובדה שתמיד העירו לך על זה. כדאי לך לפנות לטיפול שיעסוק בהתמודדות שלך עם הדימוי גוף. חדש מול ישן וכול העמדות שנלוות לזה.

מנהל פורום סקסולוגיה