הרדמה שאינה משתחררת בזמן סביר

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

15/08/2016 | 19:45 | מאת: אבי

אני מועמד לביצוע ניתוח בקע מפשעתי. עלי יהיה כנראה להחליט בין ניתוח פתוח (עם הרדמה חצי גוף תחתון) או הרדמה מלאה (בניתוח לפרוסקופי). לא עברתי בחיי אלא פעם אחת בגיל 19 כחייל הרדמה מלאה לניתוח באצבע (היום אני בן 73). אני זוכר שהתעוררתי למעלה מ- 20 שעות לאחר הניתוח (לא ידוע למה). כמו כן טיפולי שורש בשיניים שעברתי במהלך השנים עם הרדמה מקומית וכן הזרקה אפידורלית לגב תחתון עם הרדמה אזורית זכורות לי כהרדמה שהשתחררה כפול זמן מהנורמלי כפי שהבנתי מהרופאים בהשוואה לאחרים. יש אצלנו במשפחה גם דוד שלא התעורר מניתוח פשוט של הסרת ערמונית. האם לא כדאי לי להסתכן בניתוח בקע עם הרדמה מלאה? האם יכול להיות שחסר לי איזה אנזים שאחראי לפירוק חומר ההרדמה? בתודה, אבי בן 73

21/08/2016 | 13:01 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, מאחר שמדובר באירועים שהיו לפני הרבה שנים ולא ניתן לקבל מידע אמין על פרטיהם, כגון, שמות של תרופות, מינונים וכו', אני ממליץ לדווח לרופא המרדים שיטפל בך על מה שכתבת ולקבל במשותף החלטה לגבי סוג ההרדמה. האנזים היחיד שאת פעולתו ניתן לבדוק והשפעתו על תרופות ההרדמה ידועה, הוא פסאודו כולין אסטרז. כשהוא חסר, תרופה מסוימת לשיתוק שרירים מתפרקת בגוף באיטיות. לעומת זאת, יתכן שהדוד לא התעורר לאחר ההרדמה מסיבוך אחר של הרדמה או ניתוח. לסיכום, אני ממליץ להחליט על סוג הניתוח על פי העדפת הרופא המנתח. בברכה, ד"ר ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב