הבדל בתחושות

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

24/04/2014 | 22:41 | מאת: אלי

ד.נ. מבחינת תחושות המטופל בהרדמה לקראת ניתוח בקע (מפשעתי), מה ההבדל בין תחושותיו כתוצאה מזריקה אפידורלית לעומת תחושותיו כתוצאה מזריקה מקומית (הניתנת בסמיכות למקום הניתוח)? בברכה, אלי

28/04/2014 | 12:15 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, לביצוע ניתוח בקע, אכן ניתן להשתמש בהרדמה אפידוראלית או בהרדמה מקומית או בהרדמה כללית. הבחירה תלויה במצב החולה, העדפותיו והניסיון של הרופא המנתח והרופא המרדים. בדרך כלל, ניתן לבצע תיקון בקע בהרדמה מקומית כשהבקע קטן והמנתח מנוסה בביצוע הרדמה מקומית. בשתי השיטות, מקומית או אפידוראל, התחושות אינן שונות. פרט לכך, שבאפידוראל ישנה חולשה בפלג הגוף התחתון. בברכה, ד"ר ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

29/04/2014 | 09:30 | מאת: אלי

ד.נ. במישור העקרוני, האם יש מניעה להרדמה מקומית לקראת ניתוח בקע מפשעתי בגבר בן 79 (בלי מחלת לב, במצב כללי טוב - שוחה ומתעמל בכל יום)? אודה על תשובה. בכבוד רב, אלי

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב