כאב ראש לאחר ניתוח קיסרי

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

19/04/2014 | 19:19 | מאת: אירה

שלום רב, לפני שבועיים עברתי ניתוח קיסרי. המרדים הצליח להזריק את הרדמה רק מפעם רביעית. לאחר שבוע התחילו כאבי ראש חזקים באזור המצח רכות ועורף. משככי כאבים לא כל כך עוזרים. פניתי לרופאת משפחה שאמרה לי לשתות יותר קפה ולשכב מכיוון שמדובר בתופעה לאחר הרדמה ספינלית. כמו כן עברתי בירור אצל רופא עיניים כולל הרחבת אישונים, בדיקה תקינה. אני ממש בלחץ, באינטרנט כל המידע מסתכם בגידולי מוח ואני כבר ממש נמצאת בחרדה. אשמח לשמוע את דעתך, כמה זמן הכאב הזה יכול להימשך. תודה רבה

22/04/2014 | 12:52 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, כאב ראש לאחר הרדמה ספינאלית נובע מהמשך הדלף של נוזל חוט השדרה. תופעה זו חולפת תוך מספר שבועות. המלצת רופאת המשפחה, לשכב יותר ולשתות יותר נוזלים, הינה המלצה נכונה. גם שתיית קפה וכדורים נגד כאבים מסייעים. כאבים אלה מתאפיינים בהופעתם בישיבה או בעמידה ופוחתים בשכיבה. במידה שהכאב לא חולף יש לפנות לרופא נוירולוג. לאחר בדיקת נוירולוג ושלילת סיבות אחרות, במקרה שהכאב עדיין חזק מאוד, רופא מרדים יכול לבצע הזרקת דם שנלקח מהווריד לתוך החלל האפידוראלי. בברכה, ד"ר ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב