שאלות בנושא הרדמה בפורופופול

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

12/12/2020 | 20:46 | מאת: מירי

שלום וברכה רציתי לשאול: 1. מה מזריקים לפני הרדמה בפרופופול ומדוע? 2. האם הרדמה קצרה בפרופופול עשויה להיות קשורה חמעי רגיז שחויותי למשך שלושה שבועות מאותו היום או שאולי זו תגובת הגוף לטראומה של ההתערבות הרפואית? 3. מה קורה עם הרוק בזמן שמורדמים? היה נראה לי שהתעוררתי עם רוק רב על הלחי ואני תוהה מה באמת היה... 4. איך מעבירים את האדם ממיטת הניתוח למיטה אחרת? תודה מראש

13/12/2020 | 08:58 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, השפעת הפרופופול היא בעיקר גורמת לשינה. לכן מוסיפים תרופות שונות, כל אחת במטרתה, כדי להשלים ההרדמה. אחת מהתרופות שמוסיפים יכולה לגרום להפרשת רוק מוגברת. פרופופול ותרופות אלה לא גורמות למעי רגיז. העברה של מטופל רדום למיטה אחרת מתבצעת על ידי אנשי הצוות. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

13/12/2020 | 10:03 | מאת: מירי

תודה על המענה. המרדימה אמרה שהזריקה לפני, זה משהו להרגעה. מוכר לך? בקשר לרוק השאלה שלי האם זה לא מסוכן? מבחינת חנק? עוסקת בתחום הפסיכו-נוירולוגי וחוששת מאוד מאיבוד חמצן אפילו לרגע..

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב