סיכות ניתוחיות בצילום רנטגן

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

17/11/2020 | 08:28 | מאת: מאיר

שלום דוקטור אבא שלי (בן 83) סובל מכאבים בשוק של הרגל. האבחנה היא -צלוליטיס. הוא נוטל אנטיביוטיקה ומורח משחות אבל לא עוזר. לפני 9 שנים הוא עבר ניתוח להסרת וריד באותו רגל בגלל הכיב טרופי שהיה ברגל.כרגע השוק כולו אדום ונראה שזה עוד פעם כיב טרופי היום הוא עשה צילום רנטגן והממצאים : העצמות ומפרקים תקינים קיימת בצקת ברקמה רכה הודגמה הסתיידות בעורקים פלבוליטים בוורידים וסיכות ניתוחיות ברקמה הרכה מה זה סיכות ניתוחיות? האם זה הגורם של הכאבים?

17/11/2020 | 11:09 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, יתכן. כדאי להתייעץ עם המנתח האם ניתן להסיר את הסיכות. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב