הרדמה מלאה בניתוח בקע סרעפתי

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

14/11/2020 | 16:07 | מאת: שירי

שלום אני בת 37. מגיל 20 עם בקע סרעפתי בינוני וריפלוקס קשה. ניסיתי כל תרופה אפשרית להורדת חומצה וכיום דקסינלט במינון גבוה לא מספיק עוזרת. יש לי הרבה תסמינים וזה גם מומיר לי את האסתמה שהיא קשה. הענייו הוא שלפני ניתוח לתיקון הבקע והריפלוקס עקב האסתמה אצטרך לקחת פרדניזון לכמה שבועות, וגיליתי לאחרונה שפרדניזון גורם לי להחמרה ממש קשה בריפלוקס. קורס פרדניזון למעשה הביא אותי למצב הזה שלא עובר כבר הרבה חודשים לאחר סיום הקורס. האם במקרה כזה מסובך, עדיף אולי לא למהר לניתוח? האם ישנה אופציה אחרת לפרדניזון? ובכלל, מה עושים במהלך ההרדמה כשיש לי כל הזמן ריפלוקס קשה ואסתמה קשה? תודה מראש

16/11/2020 | 09:30 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, אכן שני המצבים שציינת (ריפלוקס ואסתמה) מהווים גורמי סיכון בהרדמה. למרות זאת, הם לא התווית נגד להרדמה. רופא מרדים צריך לדעת על המצב ולהתמודד עם האתגרים בעקבות כך. חשוב להמשיך בפרדניזון אך מומלץ לשקול עם רופא ריאות אם לא מספיק אינהלציות של סטרואידים, אותן חשוב להמשיך גם ביום הניתוח. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב