אסתמה חמורה והרדה מלאה

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

10/07/2020 | 13:08 | מאת: שירי

שלום, אני בת 48 עם אסתמה מאוד קשה. יש לי גם בקע סרעפתי וריפלוקס קשה, אני לוקחת נקסיון 40 מ"ג פעמיים ביום קבוע. הבנתי שבמידה ואצטרך לעבור ניתוח בהרדמה מלאה אצטרך לקחת קורס פרדניזון. הבעיה היא שלאחורנה גיליתי שקורס פרדנזון ממש ממש מחמיר לי את מצב הריפלוקס מה שגורם להחמרה בקשיי הנשימה. אני עכשיו עם קורס פרדניזון 40 מ"ג לאסתמה וכל שבוע צריכה לרדת 10 מ"ג. יש החמרה פי לפחות 30 בריפלוקס. כל חצי דקה יש התקפים של גרעפסים וכאבי תופת בחזה, וכשזה קורה גם יש לי צורך לקחת שאיפה עמוקה מהפה כי קשה יותר לנשום ככה. אשמח לברר: מה ניתן ל לעשות במקרה כזה אם אצטרך ניתוח או בדיקה בהרדמה מלאה? עליי לעשות גם גסטרוסקופיה בהרדמה .מלאה ולקחת ביוספיה מהוושט. רופא ריאות אמר לי שאם הייתי מקבלת זריקת סטרואידים זה לא היה משנה מבחינת התסמינים והיה יכול להיות אותו הדבר. לא הבנתי מדוע זה כך אם הזריקה לא מגיעה לקיבה. תודה מראש

19/07/2020 | 12:57 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, אכן גם הזריקה יכולה לגרום החמרה ברפלוקס. לנוכח התמונה שתיארת, אכן סיכון מוגבר בהרדמה. מומלץ לשקול לבצע הרדמה לפני גמילה מפרדניזון ולנקוט בצעדים נוספים למניעת רפלוקס. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב